İnceleme fırsatına Chip Dergisinin her ay verdiği Dvd ile sahip oldum. Bu deneyimi acemi düzeyde sizlerlepaylaşmak istedim. Aslında aklıma geçenlerde okuduğum bir haber ile geldi. Haberin özeti şöyle;

3 üniversitenin ortaklaşa yaptığı bir çalışma ile istenirse dünya üzerinde ki Wi-Fi sinyallerini görmek mümkün olabilecek. Böylece nerede Wi-Fi sinyali olduğunu derecesi ile beraber anlayabileceğiz.

Şimdi ki incelemeye aldığım program da bu işe yarıyor diyebiliriz. Tek farkı sinyalleri çıplak gözle göremiyoruz. :) Programı kurduğunuzda ve başlattığınızda karışımıza sade bir ekran geliyor.




Resimde de gördüğünüz gibi bağlı olduğumuz internetin bütün özellikleri IP adresinden sinyal gücüne kadar yazılmış durumda. Radar kontrolü için sol üst köşede bulunan radar butonuna tıklayarak geniş Wi-Fi sinyalleriniz görebilirsiniz.


Show All butonu ile önceki ekrana yani ana ekrana dönüş yapabilirsiniz. Networks sekmesinde ise etrafta bulunan Access Point'lerin yada modemlerin listesine ulaşabilirsiniz. Signal History sekmesinde ise bağlı olduğunuz ağın sinyal gücü durumunu takip edebilirsiniz.


Yorumum : Program çok sade inşa edilmiş. Çözmem uzun sürmedi açıkçası. :) sinyal sorunu yaşayanlar bununla beraber belki bir çözüm bulabilirler. Speed Test gibi siteler için konulmuş direk linkli butonlar kolaylık sağlamış. Puanlama gerekirse 10 üzerinden 6 diyebilirim en fazla. :)

2 yorum :

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN