İsmini belki hiç duymadınız yada isminden dolayı belkide size itici geldi. Fakat film konularında çok farklı bir yaklaşım sergilenmeli. Eğer filmin adı size itici geliyorsa filmden vazgeçmeyi bırakıp tam tersi olarak üstüne gitmelisiniz. Hemen yorumları ve konusunu okuyup filmi izlemeye koyulmalısınız.


Çoğu kez isminden dolayı izlemekten vazgeçtiğim filmler oldu ama hata yaptığımı çok sonradan farkettim. Şimdiki film ise gerçekten konusu aslında isminde gizli olan bir yapıt. Her ülkenin insanında biraz da olsa yönetime karşı bir kötü duygusu vardır. Film aslında tam da bunu anlatıyor. Konu basit. Hükümet tarafından eskilerde görevlendirilmiş biri ama yaşanan olaylar sonrası hükümetin umurunda bile olmayan nefret dolu bir adamın hikayesi. Yüzü tamamen yanmış ve taktığı maske ile tanına, tek gayesi onu bu hale getiren ve daha sonra umursamayan hükümetten intikamını almak.


Ama bunu farklı bir yolla gerçekleştirecek. Öyle bir şey tasarlamalı ki kendisine yapılan bu haksızlığı bir çok insan görmeli ve ders çıkarmalı. Maskesi, yeteneği, zekası ile İngiltere nin sembollerini hedef alan bu adam sizlere hem görsel hemde sözel olarak dikkat etmeniz gerekecek bir zevk yaşatacak.

İlk öneri filmim de bu yapıtı koymamın sebebi fenomen bir filmim olması. Eskiliği onu dahada kıymetlendiriyor. Hani vardır ya kaliteli eserler 10 defada izlense 100 defada izlense her zaman için izlemeye değerdir.

Bir sonraki film önerim yine bir çok kez izlenmeye değer eskilerden bir Türk filmi olacak. Sevgiyle kalın. :)

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN