Facebook dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip en büyük sosyal ağlardan biri. Çoğu kullanıcı ise bağımlı bir şekilde Facebook'tan vazgeçemiyor ve bütün hayatı yerine onu koyuyor. Böyle bir durumda paylaştıklarınız, resimleriniz, videolarınız yani bütün verileriniz sizler için altın değerinde oluyor.


Bilindiği üzere Facebook çoğu kez aksini iddaa etse de Facebook'ta bir çok güvenlik açığı mevcut. Böyle bir durumda hesabınızın çalınması kaçınılmaz. Çalınmasa bile herhangi bir usulsüzlük yaptığınızda yani Facebook kurallarını ihlal ettiğinizde ne oluyor? Ya hesabınız kapatılıyor ya da belirli yaptırımlar uygulanıyor. İşte bu nedenle verilerinizi yedeklemeniz sizler için yararlı olacak.

Peki Facebook hesabımızda hangi verilerimizi yedekleyebiliriz.

--> Resimler
--> Videolar
--> Mesajlar
--> Duvar Yazıları
--> Sohbet Konuşmaları
--> Arkadaşların e-posta Adresleri

Peki bu yedekleme işlemini nasıl yapıyoruz? Aslında yöntem çok basit.
Facebook sayfasında "Ayarlar" sayfamıza gidiyoruz.


Resimde de belirttiğim gibi "Facebook verilerinin kopyasını indir" linki ile verilerinizin yedeğini alabilirsiniz. Bir sonraki aşamada ise "Arşivi Başlat" butonu ile işlemi başlatabilirsiniz.
Aşama tamamlandıktan sonra sizin tarafınızdan Facebook'a bir mail gönderiliyor ve daha sonra Facebook tekrar size bir mail ile verilerinizi yolluyor. Gelen kutunuzu kontrol edebilirsiniz. :)

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN