Geçtiğimiz hafta yapılan ve teknoloji severlerin merakla takip ettiği hatta bir çok teknoloji bloglarını günlerce meşgul eden IFA 2013 tanıtımında bir çok firmanın merakla beklenen ürünlerini sergilemelerini izledik. Orada olmasak bile bu firmaların yaptıkları canlı yayın tanıtımları ile buradan hatta Youtube üzerinde takip edebilme fırsatı bulduk.Samsung 3 yeni ürünü tek canlı yayında tanıttı. Bu ürünler Galaxy Gear, Samsung Galaxy Note3 ve Samsung Galaxy Note 10.1 2014 modeliydi. Bu modeller beklenen tanıtımlardı zaten. 

Fakat IFA'nın devamında Samsung öyle bir ürün tanıttı ki yeni teknolojiler bir kez daha gözler önüne serildi. Bilirsiniz ki televizyon izlemek vazgeçilmezimiz olan bir teknoloji ve hobi. Ama bunu yaparken bir çok kişinin takip etmek istediği kanallar oluyor fakat televizyonlarımız sadece bir kanala izin verdiği için bu istekler hep bir sorun haline dönüşmüştür. Samsung kendi içinde de böyle bir sorun yaşamış olacak ki kullanıcıları bu dertten kurtarıyor. :P :)


Ürettiği OLED televizyonlar ile hem tasarım hem de kullandığı teknoloji anlamında televizyon alemine yeni bir nefes oluyor.

Samsung tarafından geliştirilen OLED TV tek ekran üzerinden iki yayının izlenebilmesine olanak tanıyor. 3D TV’lerde oyuncular için tasarlanan dual play gözlüklerle oyuncuların ekranda sadece kendilerini görmelerini sağlayan sistemin benzeri kullanılan televizyon oldukça ilgi odağı oldu.


Televizyon ile beraber gelen gözlük ile farklı renk teknolojisi kullanılarak aynı anda iki kanal açma ve kanallararasında geçiş yapma imkanı bizlerin oluyor. Hepsi güzelde ilk aklınıza gelen şey fiyatı oldu değil mi? :)

Şuan yurtdışı satış fiyatı 9000 $ olan televizyonun ülkemizde ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor. Ancak 5-6 bin TL’Ye oldukça iyi kaliye de televizyonlar alınabilecekken bu televizyon’un fazla bir satış yapacağı söylenemez ancak yinede teknoloji severler tarafından ilgi ve alaka göreceği de göz ardı edilemez.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN