Hani müziklerde bir ritim vardır. Bu ritimi bulmak kolay değildir. Öyle bir dikkat gerektirir ki dinleyicinin kulağına hoş gelebilmeli.Çoğu enstruman bu kurala göre ayarlanır ve ritimler buna göre yaratılır.



Hani derler ya müzik ruhun gıdasıdır diye. Evet öyle ama sözler kadar arkada çalan fon müziğinin de önemi büyük. Doğa için çal ekibi gerçekten bu konuda büyük iş başarıyorlar. İsimlerini seslendirdikleri eserler ile gayet iyi duyurdular. Her kesimden insanın seslendirdiği ve her tür enstrumanın birbiri ile uyum sağlayarak söyledikleri eserler insanı gerçekten etkiliyor.


Her seslendirdikleri eserde ortalama 50 kişiye yakın gönüllüler ile bu işi gayet profesyonelce yapıyorlar ve bir yandan amaçlarına ulaşmış oluyorlar. ağaçlar.net ten Fırat Çavaş ın başlattığı ve 45-50 kişilik grup asıl amacına ulaştı. Amaçları ise çevre sorunlarına ve sorunların çözümüne karşı seslerini duyurabilmek. Bunu da gönüllülerle beraber tek ses olup gösterdiler. :)


Şimdi aşağıda bulunan kliplerden dilediğinizi dinleyebilirsiniz. Göreceksiniz ki bir çok sanatçı da bu grupta yer alıyor. :)


DOĞA İÇİN ÇAL 1 - DİVANE AŞIK GİBİ



DOĞA İÇİN ÇAL 2 - UZUN İNCE BİR YOLDAYIM



DOĞA İÇİN ÇAL 3 - GESİ BAĞLARI, ÇEMBERİMDE GÜL OYA



DOĞA İÇİN ÇAL 4 - SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM



DOĞA İÇİN ÇAL 5 - BİTLİS'TE BEŞ MİNARE


0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN