Belki çok basit gibi görünebilir ama aslına bakıldığında çoğunluğun aklına gelmeyen bir özelliktir. Benim bile ihtiyacım doğrultusunda öğrenmek zorunda kaldığım ve emin olun pek çok işime yarayan bir özellik oldu.:) Peki buna neden ihtiyacınız var?

Varsayalım ki kendinize güzel bir Android arayüz hazırladınız. Resmini çekip başkalarına göstermek heyecanlı olsa gerek. :) Ya da ekranda göstermek istediğiniz ilginç bir anın resmini çekip sıcağı sıcağına paylaşmak. Bu deneme den bile kulağa hoş geliyor. Peki bunu nasıl yapacağız? İki yöntem kullanılmakta. Bunları sırasıyla anlatayım.


İşlem basit arkadaşlar. Android telefonlarınızın Home tuşu ve Ekran kilit tuşuna aynı anda basıp yaklaşık 2 saniye kadar beklediğinizde ekran görüntüsünü yakalamış oluyorsunuz ve Galeri de resme ulaşıyorsunuz.



Bir diğer yöntem ise sensörler sayesinde gerçekleşiyor. Elinizin tersini ekranın bir ucundan diğer ucuna sağdan sola veya soldan sağa kaydırma yöntemi ile ekran görüntüsü alabilirsiniz.



Öneri : Sensörler devrede olduğu için bu bazen işe yaramıyor. Gayet dikketli yapmak gerekiyor. Bu nedenle ilk yol daha garantili gibi duruyor. :)

Facebook Sayfası = https://www.facebook.com/pages/An%C4%B1l%C4%B1n-Kaleminden/

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN