Kariyer denen olgu ya da hayatta yapmak istediklerimiz, hayallerimiz insanoğlunun yaşamında vazgeçemeyeceği kavramlar. Her insan gibi eminim sizde de doyumsuz bir yapı var. Aslında doyumsuz yapıdan kastım başarıyı elde etmek. Başarı öyle bir olgu haline büründü ki eğer başarınız yok ise mutluluğunuz, paranız, geleceğiniz ve en önemlisi kendine güveniniz yok demektir.

ceza1

Peki ya kendine güven olmadan başarı olur mu? Başarıyı ulaşmak için tek bir kavram yeterli olmayacaktır. belki ulaşırsınız ama devamının olup olmayacağı meçhul kalır. Bu durumda asıl yargı eğer kendine güveniniz var ise ya da özerk iseniz başarı için her zaman şansınız var demektir.

ceza2

Asıl bilmemiz gereken nedir peki sizce? Kendine güven olmadan başarı olmayacağını anladık. Peki ya çalışmak? Az önce şans kelimesini kullanmıştım. Şans her zaman yanınızda olabilir mi? Elbette olamaz. Bunun için çalışmak ön koşul. Bu anlattığım kavramlar ya da olgular öyle birbiri ile ilişkili ki hiç biri birbirinden bağımsız değildir aslında. Her branş belirli özeliklerde ki insanlar için vardır. Herkes tüm işleri yerine getiremez. Kendi alanınız da çalışın ki kendine güveniniz artsın. Kendinize olan güveninizi arttırın ki başarınız sonuç bulsun. Başarın ki belirli doyum noktasına ulaşın.

ceza3


Tam bu noktada aslında bazı işlerin başarısızlık durumunda kendimize ceza vermenin hiç bir yararı olmadığı apaçık ortada. Cezanın sadece caydırıcı özelliği olsun ki aynı hata tekrarlanmasın. Ama bunu da yaparken belirli düzeylerde tutmak gerekir. Eğer kendimizi cezaya kaptırıp bazı hataların üstüne gider isek ve ya hatalar sonucunda yani başarısızlık sonucunda içine kapanık bir hale bürünür isek işimizi şansa bırakmış oluruz. öyle bir durumda da sadece şansın yeterli olmayacağını zaten konuşmuştuk. Önemli olan başarısızlık durumunda doğru olan yolu aramaktır.

ceza4


Asla unutulmamalıdır ki "Eğer hiçbir başarısızlık olasılığı yoksa, zaferinde hiç bir anlamı yoktur."

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN