jpeg

Bilindiği üzere JPEG resim formatı bir çok normal kullanıcı tarafından tercih edilen bir resim uzantısı. Sebebi ise sıkıştırma sonrası düşük boyutlarda yer kaplaması. Fakat bu özelliği güzel olsa bile profesyonel kullanıcılar tarafından beğenilmilyor. Sebebi ise sıkıştırma anında yaşanan kalite düşüklüğü.

profesyonel kullanıcılar daha çok RAW veya TIFF resim uzantılarını kullanarak daha kaliteli çalışmalar elde etmek istiyorlar. Fakat bu resim dosyalarının da boyutları pek tatmin edici değil. Standartları JPEG Grubu tarafından belirlenen resim formatı JPEG 9.1 sürümü ile ve 12 bitlik desteği ile hem boyuttan tasarruf edecek hem de yaşanan kalite düşüklüğünü düzeltecek. Anlaşılacağı üzere resim formatına daha fazla renk ve kayıpsız sıkıştırma özelliği ile daha kaliteli resim alabilme özzelliğini bizlere sunacak.

Bunların yanında akıllı ölçekleme fonksiyonları, HDR desteği, aritmetik kodlama ile tam kayıpsız sıkıştırma desteği, artırılmış gerçeklik desteği ile de profesyonel kullanıcılara daha fazla hitap etmeyi hatta rakipsiz olmayı hedefliyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
2013 - 2014. Yazıların Tüm Hakları Saklıdır. Düzenleyen : Anıl ALTUN